ALASTARO GOLF

Unelmadraivien areena

Kilpapelaajat ovat yleisesti pitäneet Alastaro Golfia yhtenä Suomen parhaista kentistä heti sen valmistumisesta lähtien. Kenttä on mahdollista virittää kansainväliset mitat täyttäville asetuksille, kun esimerkiksi takimmaiselta tiiltä pelattuna pituudeksi saadaan 6700 metriä. Varsinaisesti kenttä ei niin pitkänä kilpapelaajillekaan pelaa, sillä väylien napakoilla pinnoilla pallot rullaavat draivien jälkeen mukavasti. Siitä pitävät myös kaikki golfin harrastajat.

Jokainen voi lyödä draiveja pitkälle Alastarossa. Sen mahdollistaa hiekkapohjainen maa, jonka päälle kenttä on rakennettu. Väylät pysyvät kuivina sateiden jälkeen, joten vaikkapa syksyisin kenttää pystyy pelaamaan ilman jalkojen kastumista. Myös heti kauden alussa vesilammikot loistavat poissaolollaan Alastaron väylillä.

”Meillä on aina pitkä kausi. Kauden alku ja loppu on jopa parasta aikaa pelata täällä juuri tuon takia, että kenttä pysyy kuivana. Tästähän puhutaan sisämaan links-kenttänä. Toinen sloganimme on, pelinautintoa säällä kuin säällä”, kertoo Alastaro Golfin toimitusjohtaja Markku Mäkitalo.

Alastaro Golfia ei pidä lainkaan pelätä sen takatiin pituuden vuoksi. Etutiiltä naiset pelaavat jopa hyvinkin lempeää kenttää, kun he pääsevät lyömään avauksiaan väylien leveimmille kohdille.

Alastarossa on pelattu ammattilaiskiertue Nordic Leaguen kilpailu, Timberwise Finnish Open, jo useana vuonna. Kenttä hoidetaan ja viritetään parhaimmilleen tuota kilpailua silmällä pitäen. Tänä vuonna kisa pelataan 22.–24.8. Kilpailun jälkeisellä viikolla kenttä on edelleen priimakunnossa, joten elokuun loppupuolella kenttä on mahdollista pelata loistavilla kisa-asetuksilla.

”Golfyhteisömme hyvästä meiningistä kertoo, että saamme aina tähän kisaan talkooporukkaa hyvin mukaan. Jäsenemme tykkäävät sitten erityisesti pelata viritettyä kenttää kisan jälkeen.”

Pidä bägissä tilaa metsän antimille

Alastarossa laitettiin golfkenttä pystyyn erittäin rivakasti, kun toimeen käytiin. Virttaankankaan hiekkaharjulla kuokka iskettiin maahan maaliskuussa 2006 ja kenttä oli valmis jo seuraavana vuonna. Golfkentän rakentamiseen erinomaisesti soveltuva hiekkaperäinen maa joudutti töitä huomattavasti.

Sijaintiensa vuoksi monilla Suomen golfkentillä liikkuu syksyä lähestyttäessä muitakin kuin pelkästään golfareita. Maastot ovat täynnä marjoja ja sieniä, mikä houkuttaa lähteä poimimaan parhaat ”yksilöt” päältä ennen kuin muut löytävät samat apajat.

Sienestäjät eivät kovin hevillä kerro parhaita sienipaikkojaan. Mäkitalo ei pihtaile antaessaan vinkin sienien ystäville.

”Jos satut lyömään metsän puolelle tuossa loppukesästä, niin voit hyvinkin löytää herkkutatteja. Paikalliset tietävät golfkentän alueen erinomaisena sienimetsänä. Me nyt lähinnä toivotaan, etteivät sienet kasva väylillä”, Mäkitalo heittää.

https://alastarogolf.fi/

Väylätarina:

”Tein ainoan holarini aikoinaan väylälle 12. Merkitsijänä oli presidentti Martti Ahtisaari. Vettä satoi kaatamalla, enkä nähnyt pallon edes menevän reikään. Sanoin edellisellä griinillä Ahtisaaren turvamiehelle, että en noita holareita niin paljoa arvosta kuin eagleja, joihin tarvitaan kolme hyvää lyöntiä. Olin tehnyt aiemmin samana vuonna eaglen St. Andrewsin Old Coursella (väylä 5). Taisivat golfjumalat rankaista ylimielisyydestä.”
-Markku Mäkitalo-

Osallistu arvontaan!

Lue lisää

TUUSULA GOLF

Voisi ajatella, että reilun 40 vuoden ikä tarkoittaisi leppoisaa ja jo vakiintuneiden asioiden pyörittämistä. Tuusulan Golfklubi ei tähän kuoppaan lankea. Työn alla on hyvin…

ALASTARO GOLF

Kilpapelaajat ovat yleisesti pitäneet Alastaro Golfia yhtenä Suomen parhaista kentistä heti sen valmistumisesta lähtien. Kenttä on mahdollista virittää kansainväliset mitat täyttäville asetuksille, kun esimerkiksi…

VUOSAARI GOLF

Itä-Helsingissä sijaitseva Vuosaari Golf on maamme kentistä lähimpänä varsinkin Britteinsaarilta tuttuja links-kenttiä. Hyväkuntoiset ja napakat pinnat yhdistettynä komeasti muotoiltuihin pelialueisiin tuovat aimon tuulahduksen linksiä…

KULTARANTA RESORT

Pelkästään Naantalin mainitseminen saa hymyn huulille, ja mielen lentämään aurinkoisesta elämästä tunnettuun lomakaupunkiin Varsinais-Suomen rannoille. Golfaria hymyilyttää entistä enemmän, sillä Kultaranta Resortista löytyy huippulaadukkaat…

LAUKAAN PEURUNKAGOLF

Laukaan Peurunkagolfin ainutlaatuinen sijainti kahden järven välissä saa ensikertalaisen haukkomaan henkeään upean luonnon keskellä. ”Kaunis järvimaisema iskee niin suomalaiseen kuin ulkomaalaiseen vieraaseen. Itse asiassa…
Edellinen
Seuraava