Säännöt

Osallistumismaksuun sisältyy greenfee, range, kahvi + pieni suolainen, lounas, giveaway-tuotejakelu ja mahdollisuus napata upeita palkintoja!

HUOM. Säännöissä voi olla tapahtumakohtaisia eroavaisuuksia.

1§ Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

Kilpailukiertue on avoin kaikille 18-vuotta täyttäneille amatööripelaajille, joilla on vähintään greencard (mikäli kentän tasoitussäännöt sen sallivat) ja jonkin golfseuran jäsenyys. Pelaaja voi halutessaan osallistua niin moneen osakilpailuun, kuin haluaa. Kilpailussa huomioidaan maksimissaan tasoitus 36.

Kilpailumaksut ja kilpailujen alkamisajat löytyvät Osakilpailut-sivulta.

Pelaajat otetaan kilpailuun mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Golfkesän nettisivuilla. Ilmoittautuminen osakilpailuihin alkaa kilpailun omilla nettisivuilla aina 24 (kaksikymmentäneljä) päivää ennen kilpailua kello 12:00 ja päättyy 3 (kolme) päivää ennen kilpailua kello 12:00.

Osallistumismaksuun sisältyy greenfee, range, kahvi + pieni suolainen, lounas, giveaway-tuotejakelu ja kisaan osallistuminen.

HUOM. Osallistumismaksun yhteydessä näkyvä ’Jäsenet’-hinta koskee lähtökohtaisesti sellaisia jäseniä, joilla on kausipelioikeus kilpailun järjestävälle kentälle.

2§ Ilmoittautumisen peruuttaminen

Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen päättymiseen asti. Mikäli peruutus tapahtuu ilmoittautumisen päättymisen jälkeen tai ei pelaaja ei ilmesty kisa-aamuna paikalle, niin pelaajaa voidaan laskuttaa kentän käytännön mukaisesti.

HUOM! Mikäli peruutat osallistumisesi tapahtumaan, johon ilmoittautuminen on jo päättynyt (3 päivää ennen tapahtumaa), niin olethan yhteydessä suoraan kyseisen kentän caddiemasteriin.  

3§ WHS -tasoitusvaatimukset

Voidakseen voittaa sijapalkintoja kilpailussa, tulee molempien joukkueen jäsenten olla pelannut vähintään 3 (kolme) WHS-tasoituskierrosta viimeisen 365 päivän aikana. Pelaajan tulee todistaa tämä tarvittaessa kilpailun johdolle oman eBirdie-sovelluksensa tasoitushistoriasta.

4§ Pelimuoto: 2 hengen scramble (lyöntipeli)

Joukkueen kumpikin jäsen lyö avauslyönnin jokaisella reiällä. Avauksista joukkue valitsee toisen josta peliä jatketaan. Se pelaaja, jonka pallo valitaan merkkaa paikan ja lyö seuraavan lyönnin ensin.

Mikäli valittu avauslyönti on:
Väylällä: Joukkuekaveri droppaa oman pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän lyöntipaikasta väylälle. Ei kuitenkaan lähemmäs lippua.
Griinillä: Joukkuekaveri asettaa pallonsa samaan paikkaan.
Bunkkerissa: Joukkuekaveri asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan, ei lähemmäs lippua.
Raffissa: Joukkuekaveri droppaa pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän raffiin, ei lähemmäs lippua.
Esteessä: Joukkuekaveri joko asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan maksimissaan yhden mailanmitan päähän tai vapautuu esteestä normaalien estesääntöjen mukaisesti.

Vastaavilla säännöillä peliä jatketaan, kunnes toinen joukkueen palloista on reiässä.

Joukkueen pelitasoitus lasketaan seuraavasti:
Kummankin pelaajan pelitasoitukset lasketaan yhteen ja summasta otetaan 25%. Saatu luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.
HUOM. joukkueen pelitasoitus ei voi ylittää joukkueen pienemmällä tasoituksella pelaavan pelaajan henkilökohtaista pelitasoitusta.

5§ Tiiauspaikat

Naiset: Naisille suositeltu klubitii
Miehet: Miehille suositeltu klubitii

6§ Aikataulu

HUOM. osakilpailuiden välillä saattaa esiintyä kenttäkohtaisia eroavaisuuksia mm. tulospalvelun toteuttamisen suhteen.
Kilpailun lähtötapa selviää kilpailun tiedoista Osakilpailut-sivulta. Palkintojenjaon ja ruokailun toteutus viestitään kilpailukohtaisesti osallistujille.

7§ Tasatilanteet

Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:
1. Pienemmällä pelitasoituksella pelannut joukkue
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

8§ Epäselvät tilanteet

Kaikissa sellaisissa tilanteissa, joihin ei löydy ratkaisua näistä säännöistä, ratkaisun tekee kilpailun tuomari tai johtajisto.

9§ Etäisyysmittarit

Vain matkaa mittaavien etäisyysmittareiden käyttö on sallittua.

10§ Finaali

Jokaisen osakilpailun voittajapari saa kutsun välierään. Kutsu välierään on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan osakilpailuun osallistuneen peliparin pelaajia. Välierässä parhaiten menestyneet joukkueet saavat kutsun Race to Åland -finaalimatkalle, joka pelataan syyskuussa 2024. Kutsu finaalimatkalle on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan välierään osallistuneen peliparin pelaajia.

11§ Karenssi

Edellisellä kaudella finaalimatkan voittaneet henkilöt ovat karenssin alaisia seuraavat viisi vuotta, minkä aikana he tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa finaalimatkaa välieräkilpailusta. Mikäli karenssissa oleva pelaaja tai hänen edustama joukkue voittaa osakilpailun, voi joukkue osallistua välieräkilpailuun, mutta mahdollinen finaalimatka annetaan tuloslistalla seuraavana olevalle, ei karenssin alaiselle joukkueelle.

12§ Järjestäjän vastuu

Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

13§  Pelaajan vastuu

Pelaaja vastaa omasta tuloskortistaan, jos pelaajan tulos voidaan tulkita kahdella eri tavalla tulkitaan tulos aina pelaajan tappioksi. Pelaaja vahvistaa oman tuloksensa allekirjoittamalla tuloskortin.

14§ Kilpailun keskeyttäminen force majeure -syyn takia

Jos kilpailu joudutaan keskeyttämään ennen kuin siitä on puolet pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

Jos kilpailut joudutaan keskeyttämään kun siitä on yli puolet pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.