KULLO GOLF

Priimakuntoinen metsäkenttä merimaisemilla

Kullo Golf on ollut perustamisestaan lähtien, vuodesta 2003, tunnettu huippulaadukkaasta kentästä. Parikymmentä vuotta sitten luotu mielikuva on edelleen täyttä totta. Kierros erinomaisesti hoidetulla kentällä on itsessään ainutlaatuinen kokemus.

Kentän väylillä on ihanteellista lyödä palloa. Pallo makaa kuin sen pitääkin, joten jo ennen lyöntiä on olemassa vahva tunne onnistumisesta. Samettisilla griineillä on mielekästä saattaa reikä loppuun huolimatta siitä monesko putti kolahtaa reikään. Kentän kunnon puolesta nautinnollinen pelaaminen jatkuu koko 18 reiän ajan.

Kenttä polveilee metsä, -pelto- ja merimaisemissa. Väylillä on mukavasti tilaa lyödä avauksia. Esteet ovat strategisesti oivaltavissa paikoissa usealla reiällä, joten pelisuunnitelmaan kannattaa käyttää aikaa pari lisäsekuntia. Tiipaikat on sijoiteltu siten, että riskejä kaihtamattomille pelaajille on tarjolla palkintoja onnistuneiden avauslyöntien jälkeen. Vastapainoksi bägistä saattaa joutua kaivamaan uutta palloa peliin.

Metsäinen maasto näkyy kumpuilevina väylinä ja korkeuseroina. Fyysisesti kierros ei metsäisyydestä huolimatta ole ylitsepääsemätön suoritus.

”Kentän erikoisuus on, että ”etuysi” muodostuu väylistä 1–11 ja 11 reiän kierrokset ovatkin melko suosittuja. Kentältä löytyy viisi par 5 -väylää, joista neljä tarjoaa mittansa puolesta klubipelaajille hyvän mahdollisuuden birdien tekoon. Ja kyllähän väylän 12 alaspäin lyötävä avaus jää monella mieleen”, sanoo Kullo Golfin toimitusjohtaja Jolle Blässar.

Ennen kierrokselle lähtemistä Kullossa on mahdollisuus laittaa svingi lämpimäksi suomalaisittain harvinaisella harjoitusalueella, kun rangella pääsee lyömään ruoholta. Nurmirange on Kullo Golfille ominaisesti lyötävän hyvässä kunnossa alkukeväästä pitkälle syksyyn.

Range on sijoitettu mainiosti klubitalon ja ensimmäisen reiän välittömään läheisyyteen, joten siellä on kirjaimellisesti mutkatonta käydä hiomassa lyönti pelipäivän iskuun.

”Rangella lyödään ruoholta ja käytössä on laadukkaat Srixonin rangepallot. Rangen vierestä löytyy lähipelialue missä on kaksi puttigriiniä, chippigriini sekä griini, johon pystyy lyömään pidempiäkin wedgelyöntejä. Harjoittelemaan pystyy siis todella monipuolisesti. Tulevalle kaudelle opetustiimiin liittyy mukaan huippuvalmentaja Timo Karvinen”, Blässar kertoo.

Kullo Golfin klubitalon terassi on "place to be". Ensipelit tai jälkispekuloinnit hoituvat siellä mukavasti.

Ravintola ja terassi täydentävät golfkokemuksen

Kullo Golfin parasta antia on klubitalon terassi, josta avautuu mukavan golfilliset näkymät väylille 12 ja 18. Pistäytyypä siellä nauttimassa vaikkapa virvokkeita ennen tai jälkeen kierroksen, on lämmin tunnelma koko ajan läsnä.

Ravintolasta on saatavilla erittäin maukasta ruokaa niin golfareille kuin muillekin kentän ohi liikkuville.

Porvoo on kesäisin ehdottoman kaunis lomakohde. Vartin päässä kaupungin keskustasta sijaitseva Kullo Golf täydentää golfareiden lomareissun laadusta tinkimättä.

https://kullogolf.fi/

Väylätarina:

”Vuoden 2017 Polarputki Finnish Open ja väylä 11. Väylä on lyhyt, reilu 300 metriä pitkä dog leg par-nelonen, joka kääntyy vasemmalle. Osa pelaajista lyö avauksen kohti greeniä tai oikaisee vähän vasemmalla olevan metsän yli. Eräällä pelaajalla lipsahti avaus pikkaisen oikealle ja pallo päätyi pitkälle parkkipaikalle asti. Parilla taidettiin siitäkin selvitä.”

Osallistu arvontaan!

Lue lisää

LAHDEN GOLF

Lahden Golfiin on mukava tulla. Siihen kentällä on panostettukin. Klubitalosta lähtien ympäristössä huokuu helposti lähestyttävä tunnelma, jossa jokaisen on mutkatonta viihtyä omana itsenään. ”Meidän…

TUUSULA GOLF

Voisi ajatella, että reilun 40 vuoden ikä tarkoittaisi leppoisaa ja jo vakiintuneiden asioiden pyörittämistä. Tuusulan Golfklubi ei tähän kuoppaan lankea. Työn alla on hyvin…

KULTARANTA RESORT

Pelkästään Naantalin mainitseminen saa hymyn huulille, ja mielen lentämään aurinkoisesta elämästä tunnettuun lomakaupunkiin Varsinais-Suomen rannoille. Golfaria hymyilyttää entistä enemmän, sillä Kultaranta Resortista löytyy huippulaadukkaat…

AURINKO GOLF

Runsaat pelioikeusvaihtoehdot ja tasokas seuraopetus vetävät pelaajia Lounais-Suomen suurimpaan golfyhteisöön. Vengan tilan kulttuurimaisemassa Naantalin pohjoispuolella on pelattu golfia vuodesta 2007 lähtien. 18-reikäisen pääkentän lisäksi…
Edellinen
Seuraava