LINNA GOLF

Vastuullisesti huippua parantaen

Linna Golf kuuluu suomalaisen golfgenren aatelistoon, on mittarina sitten itse golfkenttä tai palveluiden taso. Golfareiden keskuudessa eri kenttien griinien kuntoa verrataan monesti Linna Golfiin, koska siellä puttiareenat ovat tunnetusti Suomen ehdotonta parhaimmistoa.

Pelaajille on mieluista kuultavaa, että jo valmiiksi huippukuntoiset griinit tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä paremmassa kunnossa. Se tehdään ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti, kuten myös kentän muidenkin alueiden hoito.

Linna Golfin uudeksi kenttämestariksi tuli viime vuonna Risto Tidenberg, jolla on yli 30 vuoden kokemus kentänhoitotehtävistä. Hänen johdollaan Linna Golfin kentänhoitotoimenpiteitä viedään ajan hengen mukaisesti lähemmäksi vastuullisempia arvoja.

”Käytämme griineillä luonnosta löytyviä kasvuhormoneja, joilla pystymme tehostamaan viheriöiden hoitoa. Niitä on tarkoitus leikata ja jyrätä vuoropäivinä. Pelaajille se näkyy siten, että griinit ovat tasaisempia, nopeampia ja napakampia koko päivän ajan”, Tidenberg kertoo.

Kesäisin iltapäivän ja alkuillan aikana pelaajat pääsevät nauttimaan siten laadultaan samanlaisista viheriöistä kuin ne ovat hoitotoimenpiteiden jälkeen aamulla. Näin lähtöajan voi huoletta varata illaksi ja pelata edelleen tasaisilla griineillä.

Nykyaikaisilla hoitomenetelmillä kentällä tarvitaan reilusti vähemmän vettä kuin aiemmin. Pelialueet pidetään joka tapauksessa kirkkaanvihreinä, mutta vaikkapa runsaasti kastelua vaativiin karheikkoihin vettä ei syydetä turhanpäiväisesti.

”Me emme kasvata täällä rehua, vaan hoidamme vastuullisesti golfkenttää. Koko kentällä viheriöt mukaan lukien tarvitaan vähemmän vettä. Sitä ei mene myös hukkaan, kun pystymme kohdentamaan vedentarvetta paremmin. Eri toimenpiteiden myötä kenttä on sateiden jälkeen nopeammin kuiva ”, Tidenberg selventää.

Pelaaminen Linnassa on upea kokemus

Linna Golfissa tulos tehdään lähipelissä. Fantastisesti muotoillut griinialueet ovat haastavat, mutta palkitsevat reilusti onnistuneista suorituksista. Griinien ympäristön yhtenä hienoutena on lyhyeksi leikattu alue, joka ulottuu reilusti viheriöiden ulkopuolelle. Ne tuovat pelifiilikseen maailmanluokan ”stadionkentän” tuntua.

Vieraspelaajien kannattaa varmistaa ensiluokkainen golf- ja lomaelämys ottamalla majoitus Vanajanlinnasta. Erilaisia peli- ja majoituspaketteja on saatavilla riippuen henkilöiden määrästä. Vieraspelaajien loistavana etuna on, että lähtöajat voi lyödä lukkoon majoitusvarauksen yhteydessä.

Näin auton voi ajaa parkkipaikalle ja miettiä ajamista, kun sen aika tulee. Kaksi tasokasta ravintolaa pitävät huolen rentouttavista hetkistä hyvän ruoan parissa. Vanajanlinnan miljöö on ainutkertainen, jossa vierailu on takuulla kesän mieleenpainuvimpia kokemuksia.

https://linnagolf.fi/

Väylätarina:

”Kentän suunnitteluvaiheessa väylästä 15 järjestettiin suunnittelukilpailu. Dave Sampson oli lentokoneessa matkalla Etelä-Afrikasta Lontooseen, kun hän huomasi Golf World -lehdestä kyseisen kilpailun. Sampson piirsi lentokoneessa suunnitelman väylästä ja lähetti viimeistellyn ehdotuksen kisaan, jonka lopulta voitti. Väylä myös rakennettiin Sampsonin piirustusten mukaan. Se toimi arkkitehtiopiskelijalle sykäyksenä golfarkkitehtuuriin. Sampsonin käsialaa on muun muassa Ryder Cup -kenttä Marco Simonen perinpohjainen uudistus.”

Osallistu arvontaan!

Lue lisää

LINNA GOLF

Linna Golf kuuluu suomalaisen golfgenren aatelistoon, on mittarina sitten itse golfkenttä tai palveluiden taso. Golfareiden keskuudessa eri kenttien griinien kuntoa verrataan monesti Linna Golfiin,…

NEVAS GOLF

Nevas Golfissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kohennettu kaikkia kolmea yhdeksikköä vuorotellen. Nyt Nevakseen suuntaaville on loistouutisia, sillä kentän parannustoimenpiteet on saatu päätökseen ja…

UUDENKAUPUNGIN GOLFKLUBI

Täydellisen golfkokemuksen reseptejä lienee niin monta kuin golfareitakin, mutta Uudenkaupungin golfkentällä noudatetaan vakkasuomalaista perinnereseptiä: rauhallinen ja hyväkuntoinen kenttä, toimiva palvelu ja upea merellinen ympäristö….

ALASTARO GOLF

Kilpapelaajat ovat yleisesti pitäneet Alastaro Golfia yhtenä Suomen parhaista kentistä heti sen valmistumisesta lähtien. Kenttä on mahdollista virittää kansainväliset mitat täyttäville asetuksille, kun esimerkiksi…

LAHDEN GOLF

Lahden Golfiin on mukava tulla. Siihen kentällä on panostettukin. Klubitalosta lähtien ympäristössä huokuu helposti lähestyttävä tunnelma, jossa jokaisen on mutkatonta viihtyä omana itsenään. ”Meidän…
Edellinen
Seuraava