VIIPURIN GOLF

Entistä ehompana tulevaan kauteen

Kuten monilla muillakin Suomen kentillä, myös Viipurin Golfissa tehdään toimenpiteitä golfareiden viihtyisyyden eteen. Etelä-Saimaa Golf -kentän klubitalon terassilaajennuksen rakentaminen alkoi viime vuoden puolella ja tänä vuonna ennen golfkauden alkua se saadaan viimeisteltyä valmiiksi.

Terassilaajennus tekee klubitalolla vietettävän ajan entistä mukavammaksi. Näin syömiset ennen kierrosta ja juomiset pelien jälkeen on nautinnollista toimittaa terassilta käsin, josta on hyvät näkymät väylille 9, 10 ja 18.

Uusi terassi on tehty nykyaikaiseksi, sillä se on katettu ja tarpeen tullen lasiset liukuovet saa avattua kokonaan. Näin sateinen tai helteinen sää ei ole tekosyy sivuuttaa terassilla oleilua.

”Päivittäisen käytön lisäksi terassista tulee kilpailuiden ja tapahtumien keskipiste. Siinä otetaan pelaajat vastaan, pidetään kisainfot ja jaetaan palkinnot voittopuheiden saattelemana. Uudelle terassille mahtuu vajaa sata henkilöä, ja kun mukaan otetaan vielä vanha terassi, niin isommissakin tapahtumissa kaikki mahtuvat saman tilan äärelle”, hehkuttaa Viipurin Golfin toimitusjohtaja Kari Kalin.

Terassilaajennuksen myötä Etelä-Saimaa Golf -kentälle uudistettiin palveluelementtejä, sillä terassin alapuolella pystyy jatkossa entistä paremmin puhdistamaan näppärästi kengät, mailat ja golfkärryt. Lisäksi alta löytyy säilytystilaa parille golfautollekin.

Ehostaminen ei jää pelkästään uuteen terassiin, vaikka näkyvin muoto onkin. Klubitalon sisäpuolella palvelutiski ehostetaan hienommaksi ja kalusteita uusitaan.

”Näillä asioilla saadaan uutta ja raikasta ilmettä koko klubille. Klubitalo on vajaa parikymmentä vuotta vanha, joten tässä vaiheessa haluttiinkin uudistaa sisustusta”, Kalin kertoo.

Viipurin Golfin kauneus lumoaa kävijänsä

Saimaan rannoilla kulkevan Viipurin Golfin 18-reikäisen Etelä-Saimaa Golf -kentän väyliltä on henkeäsalpaavan kauniit näkymät järvimaisemiin. Kenttä on monesti äänestetty Suomen kauneimmaksi, eikä syyttä. Samanlaisia näkymiä ei löydy oikeastaan muualta Suomesta.

Upeiden järvimaisemien lisäksi kentälle antavat ilmettä kumpuileva maasto ja mahdollisimman koskemattomaksi jätetty luonto väylien ympärillä. Pelaaminen on koko kierroksen ajan mielenkiintoista, sillä hyvään lopputulokseen on mahdollista päästä erilaisilla pelistrategioilla. Mitä tarkemmin pystyy lyömään, sitä kuivemmin jaloin kentältä pääsee.

Viipurin Golfin toinen kenttä on Lappeenrannan keskustan kupeessa sijaitseva Kahilanniemen 9-reikäinen kenttä. Myös siellä on tehty viihtyisyyttä parantavia ehostuksia, kuten parkkipaikan asfaltointi. Kentällä on uusittu kokonaan viimeisen reiän viheriö, joten parkkipaikalla olevat autot ja läheinen rivitalo ovat jatkossa golfpalloilta turvassa.

Uusimmassa Kenttärankingissa Kahilanniemi sai ”Suomen kehittynein kenttä” tunnustuksen.

Viipurin Golf tarjoa tunteita ja tuuletuksia pelaajille läheltä ja kaukaa. Kahdelta tunnetusti kauniilta kentältä Saimaan rannalla löytyy taatusti sopiva kierros kaikille.

https://viipuringolf.fi/

Väylätarina:

”Etelä-Saimaan 8-väylä (par 3) on kaikille hole in onen tekijöille ikimuistoinen. Sitä se on varsinkin VG:n Mika Tiiralle. Hän teki siellä holarin 15.7.2015 mailanaan rauta-8. Neljä vuotta myöhemmin 15.7.2019 Tiira oli jälleen samaisella väylällä pelaamassa, muisti mainita pelikavereilleen aiemmasta holaristaan ja tälläsi rautakasillaan pallon kuppiin. Neljä vuotta kului ja Tiira oli taas 15.7.2023 kierroksella. Tällä kertaa hänen rautakasinsa ei osunut edes griiniin. Tiiralle on varattu kentälle peliaika 15.7.2027, jos viime vuosi oli jostain tuntemattomasta syystä vain välivuosi.”

Osallistu arvontaan!

Lue lisää

RUUKKIGOLF

Peliaikojen saatavuus, ennen muuta Suomen ruuhkaisimpien alueiden golfkentillä, puhuttaa vieraspelaajia läpi golfkesän. Milloin ja mihin aikaan jollekin kentälle pääsee pelaamaan? Tähän kysymykseen simppeli vastaus…

MESSILÄ GOLF

Tuoreimmassa Kenttärankingissa Messilä Golf nousi Päijät-Hämeen ykköskentäksi. Erityisesti kentän kunto ja viimeistely ovat olleet golfareiden mieleen. Näistä pelinautintoa suuresti lisäävistä tekijöistä Messilä myös tunnetaan….

NEVAS GOLF

Nevas Golfissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kohennettu kaikkia kolmea yhdeksikköä vuorotellen. Nyt Nevakseen suuntaaville on loistouutisia, sillä kentän parannustoimenpiteet on saatu päätökseen ja…

VIIPURIN GOLF

Kuten monilla muillakin Suomen kentillä, myös Viipurin Golfissa tehdään toimenpiteitä golfareiden viihtyisyyden eteen. Etelä-Saimaa Golf -kentän klubitalon terassilaajennuksen rakentaminen alkoi viime vuoden puolella ja…

LINNA GOLF

Linna Golf kuuluu suomalaisen golfgenren aatelistoon, on mittarina sitten itse golfkenttä tai palveluiden taso. Golfareiden keskuudessa eri kenttien griinien kuntoa verrataan monesti Linna Golfiin,…

TUUSULA GOLF

Voisi ajatella, että reilun 40 vuoden ikä tarkoittaisi leppoisaa ja jo vakiintuneiden asioiden pyörittämistä. Tuusulan Golfklubi ei tähän kuoppaan lankea. Työn alla on hyvin…

KEIMOLA GOLF

Keimola Golfin kaksi 18-reikäistä kenttää ovat löytäneet paikkansa pääkaupunkiseudun golfareiden sydämissä. Seuran oma toiminta on elävää ja aktiivista, josta osoituksena on jatkuvasti korkealla pysyvä…
Edellinen
Seuraava