MUURAME GOLF

Keski-Suomen jykevä ylpeys

Kun ajaa Jyväskylästä vartin verran etelään, saa vastaansa keskisuomalaisen golfin helmen, Muurame Golfin. Kentällä keskisuomalaisuus näkyy alueelle tyypillisinä maastonmuotoina. Näiden myötä muutamilta väyliltä avautuu uskomattoman huikeat näkymät, joita voisi jäädä ihastelemaan loppupäivän ajaksi.

Monille Muurame Golfin sijainti ei tule kysyttäessä kuin apteekinhyllyltä. Se voi olla osasyynä siihen, ettei komea kenttä kerää otsikoita terassiparlamenteissa. Muuramessa tiedetään joka tapauksessa, että heillä pääsee pelaamaan golfia sekä kauniissa että rennossa ympäristössä, joten vaikkapa tamperelaisilla olisi alle parin tunnin päässä tarjolla eksklusiivista priimaa.

”Vaikka meillä käy noin 6000 vieraspelaajaa vuosittain, niin tämä kenttä on monella vielä pelaamatta. Vieraspelaajat yllättyvät käytännössä aina positiivisesti eläväisestä ilmapiiristä. Meillä pelataan 18-reikäisellä kentällä 37 000 kierrosta, joten läpi kesän on hyvä pöhinä päällä”, sanoo Muurame Golfin toimitusjohtaja Joonas Nieminen.

Kyseisillä kierrosmäärillä Muurame Golf on Keski-Suomen suosituin. Toisin sanoen Jyväskylän seudun golfarit löytävät tiensä Muurameen.

”Suomessa ei ole kovin montaa samanlaista kenttää, jossa olisi tällaiset maisemat ja muodot, mitä meillä on. Siinä mielessä Muurame kannattaa pitää bongattavien kenttien joukossa.”

Pelinautinto edellä

Keski-Suomi tunnetaan totta kai lukuisista järvistään. Muurame Golf tekee tässä asiassa poikkeuksen, sillä kentän kaikki vesiesteet ovat kasteluveden varastointia varten, johon vedet tulevat sateina tai valumavesinä. Muurame Golfissa ei tarvitse siten pelätä pallojen lyömistä järveen, kun siellä ei järviä ole.

Viime vuosina kentän reuna-alueita on siistitty, mikä tekee pelaamisesta sujuvampaa ja samalla nautinnollisempaa. Pelisuunnitelmassa kannattaa suosia tarkkoja avauksia, joiden jälkeen viheriöt avautuvat lähestymislyönteihin parhaiten. Yksi esimerkki on muun muassa kentän 16 väylä (par 5), jossa on molemmilla puolilla out. Tarkka pelaaminen palkitsee, sillä väylän lopussa häämöttää upea saarigriini.

Kentän on suunnitellut suomalaisten kenttäarkkitehtien ykkösketjuun lukeutuva Lassi Pekka Tilander. Hän on piirtänyt ainutlaatuiseen maastoon vaihtelevan, monipuolisen ja riemukkaasti palkitsevan kentän.

Muurame Golfin letkeä yhteisöllisyys välittyy vierailijoillekin, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että monet jäävät klubille käymään kierroksen vielä uudelleen läpi. Siinä on edelleen yksi syy, miksi Muurame Golf kannattaa laittaa lomakalenteriin ylös.

https://muuramegolf.fi/

Väylätarina:

”Kentän toinen väylä on ylämäkeen pelattava 400-metrinen par 4. Se piti olla alun perin par 5, mutta arkkitehti Lassi Pekka Tilander pelasi suunnittelemansa kentän läpi ja löi kyseisen väylän helposti kahdella päälle. Tilander muutti siinä vaiheessa mielensä ja näin kakkosväylästä tuli par 4. Tästä syystä kentän par-luku on 71.”

Osallistu arvontaan!

Lue lisää

LAUKAAN PEURUNKAGOLF

Laukaan Peurunkagolfin ainutlaatuinen sijainti kahden järven välissä saa ensikertalaisen haukkomaan henkeään upean luonnon keskellä. ”Kaunis järvimaisema iskee niin suomalaiseen kuin ulkomaalaiseen vieraaseen. Itse asiassa…

KULTARANTA RESORT

Pelkästään Naantalin mainitseminen saa hymyn huulille, ja mielen lentämään aurinkoisesta elämästä tunnettuun lomakaupunkiin Varsinais-Suomen rannoille. Golfaria hymyilyttää entistä enemmän, sillä Kultaranta Resortista löytyy huippulaadukkaat…

AURINKO GOLF

Runsaat pelioikeusvaihtoehdot ja tasokas seuraopetus vetävät pelaajia Lounais-Suomen suurimpaan golfyhteisöön. Vengan tilan kulttuurimaisemassa Naantalin pohjoispuolella on pelattu golfia vuodesta 2007 lähtien. 18-reikäisen pääkentän lisäksi…
Edellinen
Seuraava