Archipelagia Golf

“Saariston kulman” idyllinen kaunotar

Ajomatka komeiden maisemien läpi herättää golfaistit ainutlaatuisella tavalla.

Paraisilla, puolen tunnin päässä Turusta, on pelattu golfia jo vuodesta 1988 saakka. Suomalaisten kenttäarkkitehtien legendoihin kuuluva Kosti Kuronen on piirtänyt Turun rannikkomaisemissa kulkevan kentän väylät. Metsäväylien ja avoimempien väylien vaihtelevat maastot tekevät pelaamisesta mielenkiintoista koko 18 reiän ajan. 

Joskus Archipelagia Golf on koettu ehkäpä liian vaikeaksi. Vieläkään reikiä ei ole tehty uusiksi, mutta kenttä sloupattiin uudelleen viime vuonna, joten nyt jokainen saa tasoituslyöntejä oikeudenmukaisesti. 

“Näin yhden vuoden perusteella muutos on koettu hyväksi ja pelaajat ovat ilahtuneet pelituloksistaan”, sanoo Archipelagia Golfin toimitusjohtaja Nina Katajainen. 

 

 

Täysimittaisen kentän lisäksi Archipelagiaan suuntaaville on tarjolla erinomaiset harjoitusmahdollisuudet (lähipelialue, par 3 -kenttä, iso harkkagriini, range). Aktiviteettitarjontaa lisäävät padelkentät, frisbeegolf ja rullahiihtorata. Sporttista tekemistä löytyy siten koko päivän ajaksi. 

Hulevedet talteen 

“Olemme luultavasti Suomen ainoa golfyhteisö, joka käyttää hulevettä kasteluun. Läheisen asuinalueen hulevesien poisto-oja kulkee kenttämme läpi, josta pumppaamme vettä omiin keruualtaisiimme. Veden kaikki partikkelit jäävät altaisiin, eivätkä siten kuormita pumppuja”, Katajainen selventää. 

Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti Archipelagia Golfin huoltohallien katolle on asennettu aurinkopaneeleita, jotka tuottavat kentälle sähköä. Uusitut sähköautojen latauspaikat neljälle autolle ovat myös osa vihreää palvelutarjontaa. Ympäristöasiat ovat olleet yleisestikin kentälle merkittäviä arvoja. 

Mikäli golfreissu suuntautuu Lounais-Suomeen, niin Archipelagian ainutlaatuista kenttää ei kannata jättää pelaamatta. Matkaan tarttuu varmasti tarina jos toinenkin muille kerrottavaksi. Kaksikielinen saaristolainen golfyhteisö on jo itsessään mielenkiintoinen nähtävyys.

https://archipelagiagolf.fi/ 

Kentän hidden gem

Paraisten kalkkikaivoksen portaat. Aivan kentän vieressä sijaitsevan avolouhoksen näköalaportaat antavat hulppeat näkymät Paraisten kaupungin yli. Kentän tiimerkit ovat louhittu kyseisestä kaivoksesta. 

Lue lisää

Koski-Golf

Kenttäesittelyt noudattavat maailmanlaajuisesti samankaltaista linjaa. Koski-Golfin nettisivuilla väylät tuodaan esiin hauskojen tarinoiden kautta. Jo pelkän yleissivistyksen puolesta ne ovat mielenkiintoista luettavaa. Toki, välillä vuosisatojen…

Hartola Golf

Paikallisen mikroilmaston myötämielisellä avustuksella Hartola Golf pääsee avaamaan kenttänsä kesägriineille hyvissä ajoin keväällä. Tunnin ajomatka niin Jyväskylästä kuin Lahdesta takaa sen, että myös tulevaisuudessa…

Golf Talma

Golf Talman erinomainen sijainti Nelostien läheisyydessä Sipoossa on omiaan houkuttelemaan Uudellemaalle suuntaavia golfareita. Pelkän sijainnin varaan Talmassa ei ole laskettu, sillä kaksi erinomaista 18-reikäistä…

Ruukki Golf

“Kuuntele.” “Ai mitä?” “Nimenomaan. Täällä ei kuulu muuta kuin luonnonääniä.”  Viime kaudella kesken kierroksen käyty juttelu ruukkilaisten golfareiden välillä kuvastaa ainutlaatuista tunnelmaa, joka Ruukkigolfissa…

Eke Golf

Luonto on Eke Golfille tärkeä. Siellä juoksentelee kaiken maailman eläimiä ja niitä on hauskaa katsella pelaamisen aikana. Luonto näyttää kentällä parhaita puoliaan maisemienkin osalta….
Edellinen
Seuraava