Koski-Golf

Mieli lepää Kymijoen kainalossa 

Kuukerpalli, Mörkölinja ja Miehonlinna. Koski-Golfin väylien nimissä on kunnioitettu alueen pitkää historiaa.

Kenttäesittelyt noudattavat maailmanlaajuisesti samankaltaista linjaa. Koski-Golfin nettisivuilla väylät tuodaan esiin hauskojen tarinoiden kautta. Jo pelkän yleissivistyksen puolesta ne ovat mielenkiintoista luettavaa. Toki, välillä vuosisatojen taakse juontuvien kertomusten todenperäisyyteen on syytä suhtautua avoimin mielin, mutta kaikkinensa Koski-Golfin väyläesittelyt tuovat leppoisaa vaihtelua totuttuun jargoniin. 

Leppoisaa Koski-Golfissa on myös pelaaminen. Kenttä on rakennettu Kymijoen varteen, mutta joki itsessään ei nosta vaikeuskerrointa pelisuunnitelmassa. Ennemminkin se on erittäin kaunis visuaalinen elementti, jonka läsnäolon tuntee koko pelikierroksen ajan. 

“Tämä on kieltämättä vaikuttava paikka. Usein kuulee vieraspelaajilta, että miksi ihmeessä ei ole tullut aikaisemmin pelaamaan. Varsinkin tuolla takalenkillä mennään paljon joen partaalla, mikä jättää muistijäljen koko kentästä”, sanoo Koski-Golfin toimitusjohtaja Mika Niinimäki. 

“Moni voi ajatella, että kentällä joka on joen vieressä on paljon vettä. Meillä se on vähän erilainen juttu.” 

Avauslyönneille on hyvin tilaa, mikä lisää pelimukavuutta. Lähestymisten kanssa on sen sijaan oltava tarkkana, koska griinit ovat monin paikoin kapeahkoja. 

 

Vieraspelaajille on hyvät green fee -tarjoukset 

Tällä kaudella hintatietoisten vieraspelaajien kannattaa laittaa Koski-Golf bongauslistalle. Kaksi green feetä samaan lähtöön kustantaa 90 euroa. Koko lähdön saa 160 eurolla. 

Koski-Golfin suosiosta kertoo myös se, että siellä on pelattu useita SM-kilpailuja. Heinäkuussa maamme parhaimmisto kokoontuu ottamaan toisistaan mittaa lyöntipelin SM-kisoissa.  

Tänä vuonna on siten erinomainen tilaisuus päästä testaamaan taitojaan SM-kisakentällä sopusuhtaiseen hintaan, ja jopa verrata tuloksiaan kotimaan kärkipelaajiin. 

Kentän 18 väylä on nimetty Litviikkilaaniksi (ruots. likvid = tili). 1890-luvulla perheiden äidit tulivat hakemaan tehtailla työskennelleiltä miehiltä palkkapäivän koittaessa talousrahat. Muuten äijän köriläät saattoivat kuluttaa koko tilin johonkin muuhun. Koski-Golfissa “tili” lyödään mahdollisesti käteen tällä pitkällä par 5:lla. 

http://www.koskigolf.fi

Kentän hidden gem

Väylä #11 griinialue. Pelaa väylä loppuun nauttien upeista jokimaisemista. Sen jälkeen voi nauttia vielä lisää kauniin siirtymäreitin aikana seuraavalle reiälle. 

 

[osallistu_arvontaan_button]

Lue lisää

Viipurin Golf

Viipurin Golf koostuu kahdesta kentästä. Aivan Lappeenrannan keskustan vieressä sijaitseva Kahilanniemi on 9-reikäinen, puistomainen kenttä Saimaan äärellä. Varsinkin vähemmän pelanneille se on loistava mahdollisuus…

Ruukki Golf

“Kuuntele.” “Ai mitä?” “Nimenomaan. Täällä ei kuulu muuta kuin luonnonääniä.”  Viime kaudella kesken kierroksen käyty juttelu ruukkilaisten golfareiden välillä kuvastaa ainutlaatuista tunnelmaa, joka Ruukkigolfissa…

Kultaranta Resort

Suomennettuna resort tarkoittaa lomakohdetta tai virkistäytymispaikkaa. Kultaranta Resortissa pääsee lomalla virkistäytymään suurten nautintojen saattelemana. Sujuvat ja mielekkäät palvelut takaavat, että Kultarannan porteista sisään mentäessä…

Muurame Golf

Muurame Golfin sijainti aiheuttaa toisinaan harmaita hiuksia suomalaisgolfareille. Tässä teille ilmoitus: Muurame Golf sijaitsee Jyväskylästä vartti etelään. Toisin sanoen, lähestyy sitten Jyväskylää mistä päin…

Hirvihaaran Golf

Keski-Uudellamaalla sijaitseva Hirvihaaran Golf ottaa vieraspelaajat avosylin vastaan. Vieraspelaajille löytyy myös peliaikoja, koska kentän osakaspelaaminen suhteessa kokonaiskierrosmäärään on melko pieni. Hyvin saatavilla olevien lähtöaikojen…

Eke Golf

Luonto on Eke Golfille tärkeä. Siellä juoksentelee kaiken maailman eläimiä ja niitä on hauskaa katsella pelaamisen aikana. Luonto näyttää kentällä parhaita puoliaan maisemienkin osalta….

Hartola Golf

Paikallisen mikroilmaston myötämielisellä avustuksella Hartola Golf pääsee avaamaan kenttänsä kesägriineille hyvissä ajoin keväällä. Tunnin ajomatka niin Jyväskylästä kuin Lahdesta takaa sen, että myös tulevaisuudessa…
Edellinen
Seuraava