Kilpailun säännöt

1§ Osallistumisoikeus

Kilpailukiertue on avoin kaikille 18-vuotta täyttäneille amatööripelaajille, joilla on vähintään greencard (mikäli kentän tasoitussäännöt sen sallivat) ja jonkin golfseuran jäsenyys. Osakilpailuja on 13 kappaletta. Pelaaja voi halutessaan osallistua niin moneen osakilpailuun, kuin haluaa. Kilpailussa huomioidaan maksimissaan tasoitus 36.

Kilpailumaksut ja kilpailujen alkamisajat löytyvät Osakilpailut-sivulta.

2§ Passiivinen tasoitus

Kilpailuun voi osallistua myös pelaajat joilla on passiivinen tasoitus. He eivät kuitenkaan pääse mukaan kilpailun varsinaiselle tuloslistalle, eli he eivät voi voittaa palkintoja. Tasoitukset tarkistetaan aina ennen kilpailun alkua. Joukkuepelimuodossa jokaisella joukkueen jäsenellä on oltava aktiivinen tasoitus päästäkseen kilpailun varsinaiselle tuloslistalle.

3§ Pelimuoto: 2 hengen scramble (lyöntipeli)

Joukkueen kumpikin jäsen lyö avauslyönnin jokaisella reiällä. Avauksista joukkue valitsee toisen josta peliä jatketaan. Se pelaaja, jonka pallo valitaan merkkaa paikan ja lyö seuraavan lyönnin ensin.

Mikäli valittu avauslyönti on:
Väylällä: Joukkuekaveri droppaa oman pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän lyöntipaikasta väylälle. Ei kuitenkaan lähemmäs lippua.
Griinillä: Joukkuekaveri asettaa pallonsa samaan paikkaan.
Bunkkerissa: Joukkue kaveri asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan, ei lähemmäs lippua.
Raffissa: Joukkuekaveri droppaa pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän raffiin, ei lähemmäs lippua.
Esteessä: Joukkue kaveri joko asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan maksimissaan yhden mailanmitan päähän tai vapautuu esteestä normaalien estesääntöjen mukaisesti.

Vastaavilla säännöillä peliä jatketaan, kunnes toinen joukkueen palloista on reiässä.

Joukkueen pelitasoitus lasketaan seuraavasti:
Kummankin pelaajan pelitasoitukset lasketaan yhteen ja summasta otetaan 25%. Saatu luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.
HUOM. joukkueen pelitasoitus ei voi ylittää joukkueen pienemmällä tasoituksella pelaavan pelaajan henkilökohtaista pelitasoitusta.

4§ Tasatilanteet

Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:
1. Pienemmällä pelitasoituksella pelannut joukkue
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

5§ Ilmoittautuminen

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen noin 88-100 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Golfkesän nettisivuilla. Ilmoittautuminen osakilpailuihin alkaa kilpailun omilla nettisivuilla aina 24 (kaksikymmentäneljä) päivää ennen kilpailua kello 12:00 ja päättyy 3 (kolme) päivää ennen kilpailua kello 12:00. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun riippuen kentän omista säännöistä.

6§ Epäselvät tilanteet

Kaikissa sellaisissa tilanteissa, joihin ei löydy ratkaisua näistä säännöistä, ratkaisun tekee kilpailun tuomari tai johtajisto.

7§ Finaali

Jokaisen osakilpailun voittajapari saa kutsun Suomessa järjestettävään kansalliseen finaaliin. Kutsu  kansalliseen finaaliin on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan osakilpailuun osallistuneen peliparin pelaajia. Kansallisesta finaalista kaksi parasta paria saa kutsun kiertueen finaalimatkalle, joka pelataan ulkomaan kohteessa syksyllä 2019. Kutsu finaalimatkalle on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan kansalliseen finaaliin osallistuneen peliparin pelaajia.

8§ Karenssi

Vuonna 2018 kansallisen finaalin voittaneet henkilöt ovat vuonna 2019 karenssin alaisia, eli he tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa finaalimatkaa 2019. Mikäli karenssissa oleva pelaaja tai hänen edustama joukkue voittaa kansallisen finaalin, luovutetaan finaalimatka tuloslistalla seuraavana olevalle pelaajalle tai joukkueelle.

9§ Järjestäjän vastuu

Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä. tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

10§  Pelaajan vastuu

Pelaaja vastaa omasta tuloskortistaan, jos pelaajan tulos voidaan tulkita kahdella eri tavalla tulkitaan tulos aina pelaajan tappioksi. Pelaaja vahvistaa oman tuloksensa allekirjoittamalla tuloskortin.

11§ Kilpailun keskeyttäminen force majeure -syyn takia

Jos kilpailu joudutaan keskeyttämään ennen kuin siitä on puolet pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

Jos kilpailut joudutaan keskeyttämään kun siitä on yli puolet pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.