Kilpailun säännöt

1§ Osallistumisoikeus

Kilpailukiertue on avoin kaikille 18-vuotta täyttäneille amatööripelaajille, joilla on vähintään greencard (mikäli kentän tasoitussäännöt sen sallivat). Osakilpailuja on 7 kappaletta. Pelaaja voi halutessaan osallistua niin moneen osakilpailuun, kuin haluaa.

Kilpailumaksu on 60€/hlö (Linna Golf 70€/hlö). Kilpailumaksuun sisältyy laadukas give away -tuotepaketti, aamukahvit, rangepoletti, pelimaksu ja lounas kierroksen jälkeen.

Kaikki Audikuljettajat, jotka ilmoittautumisen yhteydessä lisäävät tietoihinsa sen Audin rekisterinumeron jolla kilpailupaikalle saapuvat, saavat kilpailumaksusta 30% alennusta.

2§ Passiivinen tasoitus

Kilpailuun voi osallistua myös pelaajat joilla on passiivinen tasoitus. He eivät kuitenkaan pääse mukaan kilpailun varsinaiselle tuloslistalle, eli he eivät voi voittaa palkintoja. Tasoitukset tarkistetaan aina ennen kilpailun alkua. Joukkuepelimuodossa jokaisella joukkueen jäsenellä on oltava aktiivinen tasoitus päästäkseen kilpailun varsinaiselle tuloslistalle.

3§ Aikataulu:

Huom. jos yhteislähtö on esim. klo 10:00, siirtyy aikataulu tunnilla eteenpäin.

7.30-8.30           Ilmoittautuminen caddiemasterille, aamukahvi ja range
8.30                    Kilpailuinfo klubilla
8.45                    Siirtyminen lähtötiille
9.00                    Yhteislähtö
13.00                  Pelaajat toimittavat tuloskortit tulospalveluun ja siirtyvät lounaalle
14.30                  Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako
15.00                  Kilpailu päättyy

4§ Pelimuodot


2 hengen Scramble

Joukkueen kumpikin jäsen lyö avauslyönnin jokaisella reiällä. Avauksista joukkue valitsee toisen josta peliä jatketaan. Se pelaaja, jonka pallo valitaan merkkaa paikan ja lyö seuraavan lyönnin ensin.

Mikäli valittu avauslyönti on:
Väylällä: Joukkuekaveri droppaa oman pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän lyöntipaikasta väylälle. Ei kuitenkaan lähemmäs lippua.
Griinillä: Joukkuekaveri asettaa pallonsa samaan paikkaan.
Bunkkerissa: Joukkue kaveri asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan, ei lähemmäs lippua.
Raffissa: Joukkuekaveri droppaa pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän raffiin, ei lähemmäs lippua.
Esteessä: Joukkue kaveri joko asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan maksimissaan yhden mailanmitan päähän tai vapautuu esteestä normaalien estesääntöjen mukaisesti. HUOM. Esteestä pelattaessa ei esteen pohjaa tai siinä kasvavia kasveja saa koskettaa mailalla ennen lyöntiä.

Vastaavilla säännöillä peliä jatketaan, kunnes toinen joukkueen palloista on reiässä.

Joukkueen pelitasoitus lasketaan seuraavasti:
Kummankin pelaajan pelitasoitukset lasketaan yhteen ja summasta otetaan 25%. Saatu luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.
HUOM. joukkueen pelitasoitus ei voi ylittää joukkueen pienemmällä tasoituksella pelaavan pelaajan henkilökohtaista pelitasoitusta.

4 hengen Scramble

Pelataan kuten 2 hengen scramble, mutta joukkueen pelitasoitukseen lasketaan 10% joukkueen jäsenten pelitasoitusten summasta.

HUOM. joukkueen pelitasoitus ei voi ylittää joukkueen pienentä henkilökohtaista pelitasoitusta.

Best Ball

Kahden hengen joukkue pelaa kumpikin oman pallonsa tiiltä reikään. Parempi pistebogey tulos merkitään joukkueen tulokseksi kullekin väylälle.

Kummallakin pelaajalla on kilpailussa käytettävissään 75% omasta pelitasoituksestaan.

Silver Pistebogey

Henkilökohtainen pistebogey kilpailu.
Kilpailussa palkitaan parhaan pistebogey tuloksen kentän etuysille (reiät 1-9), takaysille (reiät 10-18) ja koko kierrokselle (reiät 1-18) tehneet pelaajat.

Kaikilla pelaajilla on kilpailussa käytettävissään 75% omasta pelitasoituksestaan.

Greensome

Parikilpailu, jossa parhaan pistebogeytuloksen tehnyt joukkue voittaa.
Molemmat joukkueen pelaajat lyövät aloituslyönnin, jonka jälkeen joukkue valitsee toisen pelatuista palloista pelipallokseen. Valitulla pallolla jatkaa peliä se pelaaja, jonka pallo poimittiin pelistä pois. Samaa palloa lyödään tämän jälkeen vuoron perään reikään asti.

HUOM. Greensomessa ei voida pelata tiiltä varapalloa. Jos molemmat pallot katoavat tai menevät ulos kentältä, joukkue valitsee toisen pelaajan pallon (esim. pelaaja A). Joukkueen toinen jäsen lyö uuden pallon siltä tiiltä, jolta A pelasi. Kyseessä on tällöin joukkueen kolmas lyönti.

Joukkueen pelitasoitus lasketaan seuraavasti:
Pienemmästä pelitasoituksesta otetaan 60% ja suuremmasta 40%. Nämä luvut lasketaan yhteen ja pyöristetään lähimpään kokonaislukuun. Tulos on joukkueen pelitasoitus.

Shootout

Henkilökohtainen lyöntipelikilpailu.
Pelaajat jaetaan tasoituksen mukaan ryhmiin siten, että jokaisessa ryhmässä pelaa mahdollisimman tasaisesti saman suuruusluokan tasoituksen pelaajia.

Ryhmästä tippuu jokaisella pelatulla reiällä aina yksi huonoimman reikätuloksen tehnyt pelaaja pois.
Näin jatketaan kunnes ryhmässä on vain yksi pelaaja, eli voittaja jäljellä.

Mikäli huonoimpia reikätuloksia on jollain reiällä enemmän kuin yksi, järjestetään näiden pelaajien kesken kyseisen reiän griinillä tai sen välittömässä läheisyydessä Mini Shootout.
Tämä tarkoittaa kilpailunjohdon etukäteen määrittelemästä paikasta suoritettavaa yhtä lyöntiä tai puttia. Kauimmaksi reiästä jäänyt pelaaja putoaa kilpailusta pois.

Shootoutissa ei käytetä tasoituksia, vaan pelaajat jaetaan tasoituksen mukaan peliryhmiin.

5§ Ilmoittautuminen

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen noin 88-100 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Golfkesä nettisivuilla. Ilmoittautuminen osakilpailuihin alkaa kilpailun omilla nettisivuilla aina 24 (kaksikymmentäneljä) päivää ennen kilpailua kello 12:00 ja päättyy 3 (kolme) päivää ennen kilpailua kello 12:00. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun riippuen kentän omista säännöistä.

Kiertueen järjestäjällä on 8-12 VIP-paikkaa jokaiseen osakilpailuun. Mikäli VIP-paikkoja ei käytetä järjestäjän taholta, jaetaan ne varasijoilla oleville pelaajille.

6§ Epäselvät tilanteet

Kaikissa sellaisissa tilanteissa, joihin ei löydy ratkaisua näistä säännöistä, ratkaisun tekee kilpailun tuomari tai johtajisto. Kilpailun johtajiston muodostavat Suomen Golfpiste Oy:n (kiertueen organisoijan) edustajat.

7§ Suomen shootout-välierä

Kunkin osakilpailun 4-8 parasta pelaajaa saa kutsun Suomen shootout-välierään, joka pelataan syyskuussa.  Kaikki kutsut ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää toiselle pelaajalle.

Kilpailun järjestäjä vastaa pelaajien peli- ja ruokakuluista, pelaajien itsensä katettavaksi jää muut mahdolliset kulut. Shootout-välierässä 30 pelaajaa jakautuvat 4 ryhmään eli jokaisessa ryhmässä pelaa 7-8 pelaajaa. Shootout-ryhmät muodostetaan tasoitusten perusteella, 7 alinta HCP-pelaajaa ensimmäisessä ryhmässä, jne. Shootout-välierä pelataan ilman tasoituksia ko. ryhmän kesken. Kukin ryhmä pelaa kenttää reikä kerrallaan siten, että heikoimman tuloksen tehnyt pelaaja putoaa aina pois. Näin jatketaan, kunnes voittaja on selvillä. Mikäli kaksi tai useampi pelaaja tekee saman heikoimman tuloksen reiällä, pelataan reiän viheriöalueella välittömästi sudden death –mini shootout, jolla putoaja ratkaistaan. Mini shootoutin määrittelee kunkin ryhmän mukana kulkeva kilpailun toimitsija. Mini shootout on käytännössä pieni lähipelikilpailu siitä, kuka saa pallonsa lähimmäs reikää toimitsijan määrittämästä paikasta (greenin vierusta, bunkkeri jne.).

8§ Finaali

Kunkin shootout-ryhmän voittaja (yhteensä 4 pelaajaa) saa kutsun Golfkesä -kiertueen finaalikilpailuun joka pelataan ulkomailla huippukohteessa. Kilpailun järjestäjä vastaa finalistien matka-, majoitus-, ja harjoituskierrosten ja kilpailun pelikuluista. Finaalikutsu on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle pelaajalle.

9§ Palkinnot

Osakilpailujen parhaimmisto kutsutaan Suomen shootout-välierään ja sen parhaat kutsutaan kiertuefinaaliin.
Osakilpailujen parhaat palkitaan myös tuotepalkinnoilla. Palkintojenjako järjestetään välittömästi kilpailun jälkeen. Mikäli pelaaja on estynyt osallistumasta tilaisuuteen, menettää hän palkintonsa ja se annetaan seuraavaksi sijoittuneelle pelaajalle. Poikkeuksena erikoiskilpailuiden palkinnot, jotka jätetään jakamatta, sekä voittajien shootout-kutsu, joka toimitetaan voittajalle henkilökohtaisesti, vaikkei hän palkintojenjakotilaisuuteen osallistuisikaan.

10§ Järjestäjän vastuu

Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä. tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

11§  Pelaajan vastuu

Pelaaja vastaa omasta tuloskortistaan, jos pelaajan tulos voidaan tulkita kahdella eri tavalla tulkitaan tulos aina pelaajan tappioksi. Pelaaja vahvistaa oman tuloksensa allekirjoittamalla tuloskortin.

12§  Kilpailun keskeyttäminen tai peruuttaminen force majeure -syyn takia

– Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia ennen kuin puolet siitä on pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

– Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia kun yli puolet on jo pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.

Oikeudet sääntöjen muutoksiin pidätetään.